Pe Platou pe 2 Roti

Traseul are dificultate redusa si strabate una dintre cele mai frumoase zone din Parcul Natural Bucegi, cu o priveliste deosebita asupra Vaii Prahovei. Este recomandat copiilor si celor care iubesc plimbarea pe bicicleta in zone frumoase:)

Lungime traseului este de 7 km iar diferenta de nivel de 330 m, ceea ce il califica mai degraba la un traseu de crosscountry. Se incepe cu o coborare scurta (400 m lungime) dar destul de inclinata, mai intai pe o alee pietruita, apoi pe iarba. Urmeaza o curba de nivel pe un drum de ATVuri, apoi doua pante de inclinare relativ mica. Urmeaza o coborare lina pana la Stadionul de la Piatra Arsa si o linie dreapta printre jnepeni. La final, inainte de Babele, poteca este intrerupta de mai multe albii secate care trebuie traversate. Startul se va da la Cota 2000, iar concurentii trebuie sa urce la start cu cabina. Incepand cu editia din 2014, pentru a evita coborarea de inceput, startul a fost mutat la Cota 1900.

Pe Traseu este un Punct de Alimentare (Babele) si un Punct de Hidratare (Cota 2000).

Din motive de siguranta, in caz de ploaie cu fulgere, ceata, vant puternic sau alte intemperii, se poate lua in considerare modificarea sau chiar anularea traseului.

Variante de Coborare

On Top of the World.283TeamXpert.083On Top of the World.061On Top of the World.027OnTop_of_the_World.109TeamXpert.340

Advertisements
%d bloggers like this: