On Top of the World se anuleaza!

OnTopBike.anulareDupa ce timp de atatia ani am urcat pe cele mai inalte culmi, a venit timpul sa coboram din Varful Lumii:( In urma pierderii sustinerii partenerilor de la Teleferic Prahova SA, ne vedem nevoiti sa anulam concursului de mountainbike uphill si alergare montana On Top of the World!

Sunt 20 de ani de cand TeamXpert Sports Events organizeaza competitii sportive in zona Valea Prahovei!
Parteneriatul cu Teleferic Prahova SA, proprietar al mijloacelor de transport pe cablu de la Sinaia, Busteni si Predeal, a inceput in 1998, la editia inaugurala a Cupei Malinului, prima competitie de Schi si Snowboard Freeride din Romania. De atunci, an de an, fara intrerupere, am organizat aici, an de an, o multime de competitie de schi, mountainbike sau alergare.
In tot acest timp, am fost bine primiti de catre cei de la Teleferic, indiferent de numele persoanei care s-a aflat la conducere: mai intai dl. Gradinaru, apoi, din 2016, dl. Tonch. Iata insa ca anul acesta conducerea s-a schimbat din nou, iar noul director executiv, dl. Victor Tamas, nu a mai fost la fel de deschis. “Din pacate Teleferic Prahova nu va poate sustine in proiectul dvs, din colaborarile avute cu dvs compania noastra nu a avut niciun beneficiu”, ne-a spus dansul, laconic.

On Top of the World este un concurs aparte, cu o logistica speciala din cauza diferentei de nivel si a accesului dificil in punctele de control si de alimentare. Sunt zeci de arbitri si sute de kg de materiale care trebuie carate in Varful Lumii. Transportul se face cu telecabinele de la Sinaia si de la Busteni, pana la Cota 2000, respectiv Babele, iar de aici, cu spatele.

Schimbarea de atitudine a celor de la Teleferic Prahova nu implica doar un efort financiar suplimentar, ci si o crestere a nesigurantei. Caci anul acesta, in afara de refuzul dlui Tamas, am mai avut parte si de alte surprize:(
Alt partener –  Primaria Sinaia – ne-a transmis ca pe o portiune din traseu s-a insamantat iarba si ca, pentru a organiza concursul, trebuie sa luam un acord suplimentar de la Transport Urban Sinaia. TUS este o firma ce apartine Consiliului Local Sinaia si care detine telegondola si administreaza domeniul schiabil. Anul acesta si-au schimbat si ei conducerea. Am contactat-o pe dna Maria Floricica, noul manager, insa discutia a inceput cu stangul. De la primele fraze am fost amenintati cu amenzi, caci “tot muntele este plin de semnele voastre”! Am trimis totusi o cerere de avizare, ramasa fara raspuns insa.

Intamplator, drumul asfaltat care urca prin Saua Dichiu pe Platoul Bucegi si care poate fi o varianta de acces in cazul in care telecabina nu functioneaza din cauza vremii nefavorabile, se inchide incepand de luni, 11 septembrie, pentru o perioada nedeterminata, pentru reparatii!

Si nu in ultimul rand, un alt neajuns a fost legat de Parcul Natural Bucegi, care nu s-a grabit sa ne dea avizul, desi taxa de avizare a fost achitata inca din luna mai:(

De mentionat ca intre toate aceste entitati, Teleferic Prahova, Primaria Sinaia si Parcul Natural Bucegi, de mai multi ani este o stare tensionata, din cauza domeniului schiabil. Teleferic Prahova a refuzat administrarea domeniului in comun cu Primaria, Parcul Natural a dat amenzi si s-a opus dezvoltarii domeniului schiabil, iar Primaria a cerut mutarea instalatiilor Teleferic Prahova pe motiv ca nu au autorizatie de constructie.
De altfel, Sinaia este renumita in sens negativ, fiind una dintre putinele statiuni din lume in care este nevoie de doua cartele diferite pentru a putea schia!

Am nimerit astfel, fara voia noastra, intr-un adevarat razboi al orgoliilor si al intereselor pecuniare. Cum acest razboi nu ne apartine, am decis sa ne retragem. Bineinteles, taxele de participare vor fi inapoiate.

Le multumim sponsorilor si concurentilor pentru sprijin si intelegere, si regretam ca nu ne putem revedea si anul acesta in Varful Lumii!

Update: Am aflat ca un organizator cu care am avut o colaborare mai putin placuta in trecut, urmeaza sa organizeze, in scurt timp, un alt concurs, exact pe traseul On Top of the World! Nimic surprinzator, caci nu este prima data cand se intampla acest lucru. Dat fiind caracterul mpg, acest lucru explica multe, inclusiv schimbarea de atitudine a partenerilor locali:(

Advertisements

Tags: , , , , , ,

About Radu

http://radusavin.ro
%d bloggers like this: