Recordul traseului

TeamXpertSportsEvents0001Recordul de parcurgere a traseului a fost stabilit la On Top of the World 2015. Ilyes Ferenc a parcurs distanta dintre Sinaia si Vf.Omu (2507 m) intr-un timp uimitor, de doar 2 ore si 5 minute!
Chiar daca traseul nu este lung, are doar 25 km lungime si o diferenta de nivel de 2000 m, datorita factorilor ce diferentiaza competitia,  parcurgerea sa in 2 ore capata o stralucire aparte! Recordul lui Ilyes este important pentru noi toti, pentru ca ne poate inspira in dorinta noastra de a ne depasi limitele.
Va reusi cineva sa ii doboare recordul? Vom vedea pe 16 septembrie!

Traseul Elite Ride de la On Top of the World este renumit pentru dificultatea sa. Are 25 km lungime si 2000 de m diferenta de nivel, dar cifrele pot sa ne pacaleasca.

Consumul de energie este mult mai mare datorita urcarilor sustinute, fiind nevoie de o dozare mai buna a efortului. Altitudinea este un alt factor ce diferentiaza acest concurs, intre plecare si sosire fiind, adesea, doua lumi diferite, cu anotimpuri diferite. Un alt lucru ce inaspreste conditiile de concurs este terenul alpin, mai tehnic si mai dificil de parcurs pe bicicleta. Toate acestea fac din On Top of the World, probabil cel mai dificil, dar si cel mai frumos concurs de mountainbike uphill!

Va reusi totusi cineva sa coboare sub 2 ore? Vom vedea pe 16 septembrie, cand vom urca in Varful Lumii pentru cea de a 8-a editie a concursului On Top of the World!

Foto: Marius Burda | Public Photo

Advertisements

Tags: , , ,

About Radu

http://radusavin.ro
%d bloggers like this: