Retragerea

TabereCuSuflet.350Sunt mai multe variante de retragere din Varful Lumii!

Concurentii de la On Top of the World Run Fest pot cobori pe traseul de concurs sau cu cabina.  Cabina are program pana la 16:00 si costa 30 lei pt adulti si 15 lei  pentru copii. In caz de vreme nefavorabila (vant lateral cu peste 15 m/s), cabina poate sa nu functioneze.

Pentru cei de la On Top of the World Bike Fest, o prima varianta de coboare este pe traseul de concurs. Este cea mai scurta ca distanta insa sunt mai multe portiuni tehnice unde, daca nu aveti experienta de downhill, este bine sa va dati jos. Daca alegeti aceasta ruta, va rugam sa asteptati incheierea competitiei.

O alta varianta foarte frumoasa este cea pe drumul asfaltat din Saua Dichiu. Drumul are 30 km si se coboara continuu, practic fara portiuni de urcare. Intre Babele si Saua Cocora (3 km) este drum pietruit, apoi, din Saua Cocora este asfalt. Este o “coborare epica” dupa cum spun concurentii!
Atentie insa, drumul este ingust, cu serpentine si este deschis circulatiei publice. Unele dintre serpentine sunt lipsite de vizibilitate, iar in weekend, in august, poate fi aglomerat.

In cazul in care nu doriti sa coborati pe bicicleta, puteti lua cabina. Cea de la Babele coboara in Busteni, de unde mai sunt 10 km pana in Sinaia pe DN1. Puteti sa coborati direct in Sinaia luand cabina de la Cota 2000.
Tineti cont ca in luna august, la Babele coada la coborare poate fi foarte mare. In caz de vreme nefavorabila (vant lateral cu peste 15 m/s), cabina poate sa nu functioneze.

Foto: Tabere cu Suflet

Advertisements

Tags: , ,

About Radu

http://radusavin.ro
%d bloggers like this: