Record in Varful Lumii

TeamXpertSportsEvents0001Recordul de parcurgere a distantei dintre Sinaia si Vf.Omu (2507 m) a fost stabilit de Ilyes Ferenc, la On Top of the World 2015. El a parcurs cei 25 km in 2 ore si 5 minute!
Chiar daca traseul are doar 25 km lungime, datorita factorilor ce diferentiaza competitia,  parcurgerea sa in 2 ore capata o stralucire aparte, iar recordul lui Ilyes devine important pentru noi toti pentru ca ne insufla puterea de a ne depasi limitele.
Va reusi cineva sa il doboare? Vom vedea pe 30 iulie!

Traseul Elite Ride de la On Top of the World este renumit pentru dificultatea sa. Are 25 km lungime si 2000 de m diferenta de nivel, dar cifrele ar putea sa ne pacaleasca.

Consumul de energie aici este mai mare datorita urcarilor sustinute, fiind nevoie de o dozare mai buna a efortului. Altitudinea este un alt factor ce diferentiaza acest concurs, intre plecare si sosire fiind, adesea, doua lumi diferite, cu anotimpuri diferite. Un alt lucru ce inaspreste conditiile de concurs este terenul alpin, mai tehnic si mai dificil de parcurs pe bicicleta. Toate acestea fac din On Top of the World, poate cel mai dificil, dar si cel mai frumos concurs de mountainbike uphill!

In aceste conditii, chiar daca are doar 25 km lungime, parcurgerea traseului in 2 ore capata o alta semnificatie, iar recordul lui Ilyes devine important pentru noi toti, concurenti, organizatori sau doar sustinatori, pentru ca ne insufla puterea de a ne depasi limitele.

Ilyes Ferenc a beneficiat de o portiune nivelata intre cotele 1400 si 2000, acolo unde urcarea este mai sustinuta. Acum va fi mult mai greu, deoarece apele au stricat tot ce omul a facut in urma cu un an.
Va reusi totusi cineva sa coboare sub 2 ore? Vom trai si vom vedea pe 30 iulie!

Foto: Marius Burda | Public Photo

Advertisements

About Radu

http://radusavin.ro
%d bloggers like this: