Urcare mai ieftina la Telecabina

TeamXpertSportsEvents.132Inca o Veste buna din Varful Lumii: Anul acesta nu se mai plateste tariful de bicicleta la urcarea cu telecabina!

In urma cu 3 ani, pretul pentru biciclisti s-a triplat la telecabinele din Sinaia sau Busteni! Pentru tronsonul Sinaia – Cota 1400 spre exemplu, pana in 2012 un adult platea pentru urcare, cu sau fara bicicleta, 20 de lei. In urma unei  directive insa, din acel an, pentru urcarea bicicletei s-a perceput un tarif dublu. Cu alte cuvinte pretul s-a triplat pentru biciclisti! Pentru urcarea cu bicicleta la cota 1400 un biciclist trebuia sa scoata din buzunar 20 + 40 = 60 lei, la Cota 2000, 90 de lei, iar la Babele pretul ajungea chiar la 105 lei!
Motivul? In vara respectiva, un investitor strain, care intamplator a si participat la On Top of the World in 2011, a organizat mai multe ture velo pentru turisti din Israel. Datorita capacitatii reduse a telecabinei si a cozilor mari, intr-un weekend a iesit scandal la cabina din Busteni. Cei de la Teleferic SA si-au dat seama ca in cabina respectiva, desi capacitatea era de 24 de persoane, nu incap decat 8 turisti cu biciclete, ca urmare au introdus tarif dublu pentru biciclisti.

Cu un efort semnificativ, pentru a proteja concurentii de la On Top of the World, organizatorii au obtinut reducerea acestui tarif pentru participantii la concurs. Afla mai multe

Iata ca la Sinaia s-a revenit la un tarif mult mai decent. Acum pentru bicicleta nu se mai plateste nimic in plus. Asadar concurentii de la categoria EasyRide pot urca cu cabina la Cota 2000, pretul pentru adulti fiind de 30 lei, iar pentru copiii de 15 lei.
Atentie insa, la Busteni se percepe in continuare tarif pentru biciclisti:(

Foto: Adrian Stoica

Advertisements

Tags: , , ,

About Radu

http://radusavin.ro
%d bloggers like this: