De 5 ani in Varful Lumii!

OnTopNascut dintr-o nastrusnica idee, anul acesta On Top of the World a ajuns la a V-a editie!

Pe 18 septembrie 2010 aparea On Top of the World Bike Fest! Era un concurs intre multe altele, care s-a diferentiat insa de la inceput prin ideea de uphill si traseul atat de dificil. A fost ideea lui Dan Mazilu, pe atunci la revista MBike. Ceilalti organizatori doreau un traseu clasic, in circuit, mai lung si nu doar cu urcare. Dan insa a avut insa cateva argumente convingatoare, pe care le puteti regasi in continuare pe prima pagina:
De ce On Top of the World?
– este singurul concurs Uphill din Romania,
– finalizarea traseului la categoria EliteRide in regim de concurs reprezinta o performanta, iar satisfactia este deosebita,
– traseul strabate o mare parte din Parcul Natural Bucegi – o zona pe cat de frumoasa pe atat de interesanta.

Concursul a fost intampinat cu curiozitate. “Un concurs la care nu poti lipsi” spunea Tudor Oprea, pentru ca apoi sa solicite scoaterea citatului de pe site.
Dupa cum era de asteptat, usor nu a fost! Dar nu datorita problemelor inerente organizarii, unde slava Domnului, ne-am descurcat onorabil, ci din cauza betelor in roate. Ni s-a dezvaluit o lume a organizatorilor de competitii si am descoperit un nou sens al cuvantului competitie:(
Au participat 67 de concurenti, iar castigatori au fost Ruxandra Domnita si Marius “Maus’ Ionascu, cu care ne-am si imprietenit:)

A urmat editia a doua, in august 2011, de Sf.Maria. Parcul Natural Bucegi nu ne-a permis sa urcam pana la Omu, insa competitia a avut succes. Castigatori au fost Antonia Musat la fete si Eduard Grosu si Rares Manea la baieti, iar la final am vazut o multime de fete zambitoare si ochi stralucitori:) Citatul de pe prima pagina – “Extraordinara experienta de la On Top of the World” dateaza de atunci!

Un an mai tarziu, in iulie 2012, a avut loc editia a III-a. Pentru prima oara am reusit sa trecem de borna 100 de concurenti. Pare putin, dar este remarcabil pentru un concurs de  nisa precum On Top of the World. Castigatori au fost Alexandra Dobre si Stefan Morcov, dupa o lupta stransa cu Silviu Manea.

Anul trecut, in 2013, competitia a fost organizata impreuna cu cei de la MPG / Riders Club. Din pacate nu s-a concurat pana la Vf.Omu, insa acest lucru se va schimba anul acesta, la a V-a editie.

Advertisements

Tags:

About Radu

http://radusavin.ro
%d bloggers like this: