Retragerea

TabereCuSuflet.350Sunt mai multe variante de retragere, insa cea mai frumoasa este pe Drumul ce coboara de la Babele la Sinaia, prin Saua Dichiu.

Drumul are 30 km si se coboara continuu, practic fara portiuni de urcare. Intre Babele si Saua Cocora (3 km) este drum pietruit, apoi, din Saua Cocora este asfalt. Este o “coborare epica” dupa cum spun concurentii!

Atentie insa, drumul este ingust, cu serpentine si este deschis circulatiei publice. Unele dintre serpentine sunt lipsite de vizibilitate, iar in weekend, in august, poate fi aglomerat.

O alta varianta de coboare cu bicicleta este pe traseul de concurs. Este mai scurta ca distanta dar nu neaparat si ca timp. Daca alegeti aceasta ruta, va rugam sa asteptati incheierea competitiei.

In cazul in care nu doriti sa coborati pe bicicleta, puteti lua cabina. Cea de la Babele coboara in Busteni, de unde mai sunt 10 km pana in Sinaia pe DN1. Puteti sa coborati direct in Sinaia luand cabina de la Cota 2000.
Cabina are program pana la 16:00 si costa 60 Ron (30 Ron + 30 Ron bicicleta) pt adulti si 30 Ron (15 Ron + 15 Ron bicicleta) pentru copii. Tineti cont ca in luna august, la Babele coada la coborare poate fi foarte mare. In caz de vreme nefavorabila (vant lateral cu peste 15 m/s), cabina poate sa nu functioneze.

Advertisements

Tags: , ,

About Radu

http://radusavin.ro
%d bloggers like this: