O colaborare cu gust amar

Dupa cum stiti, anul acesta am colaborat pentru organizarea concursului de mountainbike uphill On Top of the World cu firma MPG – Riders Club.

Dupa cum povesteam in luna aprilie 2013, mai intai Razvan Juganaru, apoi Ovidiu Cocieru de la MPG ne-a contactat pentru organizarea unei competitii la Comana. Propunerea lor nu era foarte clara (nu intelegeam ce ofereau – aparent nimic), insa nu am tinut cont de acest lucru si, fideli obiectivului nostru de a ajuta alti organizatori, am decis sa acceptam colaborarea cu ei. Le-am propus insa sa testam colaborarea la organizarea unei competitii mai mici, cum este On Top of the World, pentru a nu risca buna desfasurare a unor competitii cu multi concurenti.

Pana la urma se stie cum s-a finalizat. Desi in scurt timp au iesit la iveala o multime de metehne, noi ne-am facut datoria. Feedbackul a fost cat se poate de bun si pana si MPGul a comentat pozitiv organizarea.

De ce un gust amar atunci? Din 3 (trei) motive:

1.Ovidiu Cocieru cu care am colaborat din partea MPG a dat dovada de multa inflexibilitate. El urmarea cu incapatanare o lista cu taskuri pe care nu le intelegea, lista fiind facuta de altcineva, Razvan Juganaru probabil, iar taskurile nu se potriveau cu un concurs gen On Top of the World. Practic, din acest motv, traseele au fost date peste cap, iar concurentii au fost afectati. Nu s-a mai ajuns la vf.Omu si mai bine de jumatate dintre conurenti a fost nevoita sa mearga doar pana la Cota 1400, adica pe un sfert din traseu. La un moment dat, fara sa tinem cont de efortul suprauman, hotaraseram sa organizam noi singuri, a doua zi, cursa pe traseele normale. Nu am primit “aprobarea MPG” insa.

2.Desi nu s-a agreat ceva in acest sens si nu s-a discutat nimic in perioada contractarii, MPGul a subinteles ca, in ceea ce priveste comunicarea (inclusiv Imagine, PR), relatia este una de subordonare. Noi aveam voie sa publicam doar comunicatele Riders Club, periate indelung. Spre exemplu s-a insistat indelung ca acest articol, considerat prea negativ, sa fie inlocuit. Probabil ca indrazneala noastra de a nu-l inlocui, a dus la deznodamantul colaborarii.

3.Imediat dupa concurs, dupa ce ne-au felicitat personal, Ovidiu Cocieru si dna Sanda Mocuta de la MPG ne-au comunicat ca “se mai gandesc” daca ne dau contactele participantilor (conform contractului), iar luni, Ovidiu ne-a trimis un email in care ne-a spus ca suma incasata din taxe “este prea mica”. In incercarea de a recastiga demnitatea, le-am spus ca a incalca un contract este o hotie. Ei s-au simtit jigniti, si-au platit datoria, si ne-au anuntat ca nu mai colaboreaza cu noi:(

Iata si parerea unui participant, care, intamplator, vroia sa participe pe tandem impreuna cu fiul sau:

“Mi s-a parut penibil schimbul de informatii cu ei, nu am mai avut cu nici un organizator astfel de discutii.

1. Nu stiu ce-i retine sa ma lase sa particip oficial pe tandem, in conditiile in care nu le amenint clasamente, premii,.. Este o experienta ptr. noi si ar fi si un experiment util ptr. ei.
Ce rost mai are sa ma inscriu in competitie, pot sa ma asez si la start fara numar de concurs (anul trecut am plecat pe asfalt cu cei de la Elite, dupa aceea am urcat cu telecabina sa luam startul de pe platou, atasez un filmulet). Pentru mine mai putin conteaza timpul care am sa-l scot (este posibil sa ies si in overtime daca Andrei cedeaza), este placerea mea sa fac echipa cu fiul meu.
2. Obligativitatea participarii la cursele care considera sa le faci conform nivelulului la care te-ai inscris. Recomanda sa merg cu Andrei individual la cursa de pe platou. Acest lucru l-am mai facut anul trecut, si consider ca era mai bine sa luam startul de la Sinaia. A venit si ideea cu tandemul cu care pot sa tin mai usor un copil dupa mine.
Cred ca nu are rost sa mai lugim discutia: cei de la Riders au o initiativa buna prin miscarea pe care au initiat-o dar cred ca este cel putin un tampitel printre ei si or sa aiba de pierdut.”

Follow up: La urmatoarea competitie, Comana Bike Fest, orgoliile atinse dupa aceasta colaborare ne-au lasat fara cipuri de cronometrare. Speram ca urmatorul Follow up sa fie unul pozitiv (sau nu va mai fi deloc), spre binele concurentilor.

 

 

 

Advertisements

Tags: , , , , , , ,

About Radu

http://radusavin.ro
%d bloggers like this: