Noutati despre On Top of the World, direct de la organizator

Radu Savin, reprezentantul  TeamXpert Sports Events, organizatorul  competitiei On Top of the World, vine cu vesti despre evenimentul programat pe 15 iunie.

Echipa TeamXpert Sports Events a intrat in linie dreapta cu organizarea  competitiei On Top of the World. Cu mai putin de o saptamana inainte de eveniment, Radu Savin, coordonatorul organizarii, aduce cele mai recente detalii despre cursa si despre traseul care va traversa una dintre cele mai frumoase zone din Romania – Parcul Natural Bucegi.

Riders Club: Evenimentul On Top of the World  este organizat pentru al patrulea an consecutiv. Ce se schimba odata cu aceasta editie, competitia desfasurandu-se in premiera in cadrul calendarului Riders Club?

Radu Savin: In primul rand s-a schimbat data competitiei. In premiera, vom organiza On Top of the World in iunie. Apoi, la rugamintea Riders Club, s-au modificat traseele si categoriile. Traseul la categoria Elite Ride nu mai urca pana la Omu, ci se opreste la Babele, iar categoria Hobby Ride a fost exclusa. Modificari a suferit si traseul de la categoria Easy Ride, care pleaca din Sinaia, evitandu-se astfel urcarea cu telecabina.

RC: Ce v-a convins sa includeti evenimentul sub umbrela Riders Club? Care este implicarea TeamXpert Sports Events si cum anume se va implica MPG?

RS: In 2012, am fost contactati de catre MPG pentru a organiza sub egida Riders Club un concurs la Comana. Am decis sa incercam mai intai un parteneriat la o competitie mica, dar de succes. Asa am ajuns la On Top of the World.

Conform contractului semnat, MPG realizeaza promovarea, gestioneaza procesul de inscrieri, realizeaza cronometrarea cu cip pana la cota 1400 si ofera materialele necesare (banda, premii, alimente). Noi facem restul.

 

RC: De ce merita participarea in competitia On top of the World?

RS: Este singurul concurs Uphill din Romania, iar finalizarea traseului in regim de concurs reprezinta o performanta in sine iar satisfactia este pe masura.

Traseul strabate o mare parte din Parcul Natural Bucegi, o zona cat de frumoasa pe atat de interesanta, iar portiunea dintre Vf. Furnica (Cota 2000) si Babele este de dificultate redusa si cu privelisti de neuitat.

 

RC: Care sunt elementele organizatorice care se cunosc in acest moment: zone start/finish, date despre traseul conceput  pentru fiecare nivel de performanta, harta traseelor, etc.?

RS: Zona de start este pe Aleea Pelesului. Traseele au fost si ele agreate inca din aprilie. Vor fi doua trasee: unul pana la Cota 1400 si altul pana la Babele.

 

RC: Cand va fi marcat si curatat traseul?

RS: In saptamana premergatoare concursului.

 

RC: Cat este de accesibila cursa riderilor de nivel 3 sau 4?

RS: Prima parte este pe asfalt, apoi se urca pe un drum pietruit, prin padure. Nu sunt portiuni de poteca pana la Cota 1400. Fiind un concurs uphill, sunt si zone cu panta sustinuta, unde cei mai putin antrenati vor merge, probabil, pe langa bicicleta.

 

RC: Care este programul evenimentului?

RS: Startul este programat la 9:30, la ora 12:00 se va inchide traseul pana la cota 1400, iar la ora 14:00 cel pana la Babele. La 17:00 este premierea.  Cei ce nu vor downhill pot cobori cu telecabina la Sinaia sau la Busteni. Premierea va avea loc in Parcul Dimitrie Ghica (Parcul Central din Sinaia).

Pentru mai multe detalii, ii rugam pe participanti sa urmareasca siteul oficial www.ontopoftheworld.ro si pagina evenimentului de pe www.ridersclub.ro.

Advertisements

Tags: , ,

About Radu

http://radusavin.ro
%d bloggers like this: