On Top of the World Bike Fest – un concurs nascut 100 % din pasiune.

In urma cu mai bine de un an, impreuna cu un prieten (n.a. Dan Mazilu) puneam bazele acestui concurs. Atunci ne-am pus intrebarea daca vrem sa facem un concurs popular si sa atragem multi concurenti sau sa facem un concurs special, pe sufletul nostru. Am ales sa facem un concurs special, chiar daca asta insemna sa ramanem prizonieri intr-o nisa.
A iesit un concurs altfel, unul dintre cele mai dificile concursuri de mountainbike din tara, cu o urcare continua pana la peste 2500 m. In Romania nu prea ai unde sa te duci mai sus.

Datorita dificultatii, concursul nu este popular. La prima editie au fost 82 de concurenti, la cea de a doua ne asteptam la acelasi numar.

Din pacate organizarea este ingreunata de numarul mic de concurenti. In comparatie cu concursul de la Comana, organizat tot de noi, aici avem probleme in atragerea sponsorilor. “Este ceva gresit cu acest concurs” ne marturisea unul dintre ei.

Numarul mic de concurenti are si un alt efect. Cum taxa este modica pentru un astfel de concurs, doar 50 Ron, bugetul este mic, ceea ce ne obliga sa facem tot felul de flick flackuri si sa ne descurcam cu resursele limitate pe care le avem. Nu este un secret ca nu se atinge punctul de break even, cu alte cuvinte concursul este pe pierdere.

Motivatia noastra nu este insa de natura financiara, suntem interasati mai degraba de alte lucruri:
– Vrem sa promovam o anumita imagine si sa impartasim valorile TeamXpert si Tabere cu Suflet,
– Vrem sa daruim si sa intoarcem ce am primit la randul nostru de-a lungul timpului.

Faptul ca nu vin sponsorii este insa un semnal de care suntem obligati sa tinem seama. Asa ca am stat mult si ne-am gandit daca sa continuam sau nu.
Prin introducerea concursului in calendar inca de anul trecut am facut o promisiune, iar respectarea promisiunilor este una din valorile noastre.
Apoi am tinut cont de bucuria participantilor, asa putini cum sunt, de nerabdarea lor atunci cand vine vorba de acest concurs. Uneori este suficient sa vezi lumina din ochii oamenilor, la final, pentru a capata energia necesara ca sa continui.
De aceea am decis sa continuam.

Efortul este insa mare. Spre exemplu trebuie organizate 2 puncte de alimentare si rehidratare, bine aprovizionate, sus in munte. Desi sunt putini concurenti efortul este mare. Anul trecut am carat in 2 oameni cateva sute de kg de materiale, ceea ce a lasat urme, cel putin la  mine. Si acesta este doar o caramida mica din zidul acestui eveniment.

De ce scriu aceste lucruri? Sunt cinstit si recunosc ca vreau sa va cer ajutorul.

In primul rand vreau sa va cer intelegere pentru efortul de organizare. In conditiile in care munca este benevola, motivatia este mult mai sensibila la astfel de lucruri.

In al doilea rand va cer ajutorul. Nu sunt multi voluntari, asa ca ne ajutati sa putem construi acest eveniment daca raspanditi linkul paginii de voluntari.

Nu in ultimul rand, consideram ca acest concurs va apartine intr-o mare masura. De dvs depinde sa continuam. Este suficient sa va inscrieti si sa ne transmiteti ca are rost sa mergem mai departe. Si sa zambiti sincer la sfarsit daca v-a placut 🙂

Va multumim!

Advertisements

About Radu

http://radusavin.ro

One response to “On Top of the World Bike Fest – un concurs nascut 100 % din pasiune.”

  1. Panty says :

    Salut,
    stim cat de greu este organizarea unui concurs, mai ales unul ca acesta,
    greseli si probleme exista oriunde dar nu trebuie sa ne demoralizam si sa renuntam auzind ce spun gurile rele ,ba din contra sa ne ambitioneze sa mergem mai departe, suntem alaturi de voi,
    Felicitari , ne vedem la START si bineinteles la Finish.

%d bloggers like this: